Event

Det går att hyra mitt utbildningskök och vardagsrum för exklusiva sittningar eller möten i avskildhet. Detta är en annorlunda upplevelse i vacker miljö för ditt möte med viktiga affärsbekanta! Eller kanske för familjemiddagen när ni vill vistas i en fin hemmiljö med god service och samtidigt kunna hålla tal och inte störas av andra gäster.

Matlagning – Släpp lös husmodern inom dig!

I vår mat- och trädgårdsstudio skördar vi örter & grönsaker i trädgården och lagar mat tillsammans i lantköket med havet rakt utanför. Lisa och andra kockar i hennes nätverk håller matlagningskurser för ditt sällskap. Vi lär oss bland annat att torka kryddor, stycka och steka perfekt kött, röka på träflis, bryna smör samt göra en perfekt majjo. Andra aktiviteter är vinprovning med mat, ölbryggning, fiska från bryggan, ostkurs med lokala ostmakerskan eller skörda i skogen.

husmorsbild5
ica

Konferens

I vår matsal kan ni även konferera i avskildhet och lugn. Passar perfekt för den lilla gruppen på max 20 personer. Ni äter hembakt med starkt kaffe och god middag eller lunch. Kanske en stund utomhus på terrassen också för att hämta energi.

Hideaway i naturen

Hemma hos i jugendvillan från 1905 har ni en intagande utsikt rakt över trälhavet åt alla håll. Ni kan sitta vid vattnet på bryggan och se solen gå ned i havet. Vi kan ordna örtbehandling eller massage med erfaren massageterapeut på bryggan om ni vill ha wellness-aktiviteter. Vi kan också med samarbetspartners ordna båtturer, vattenskoter eller andra aktiviteter

_76A8339jul 01 2015
IMG_0866

Den stora festen vid vattnet

På vår tomt finns en lång gräsmatta precis vid vattnet där vi kan sätta upp ett tält som tar max 80 personer. Ett alternativ för den större festen med en fantastisk miljö. Inklusive solnedgång på sommaren. Anländ med stil med båt till vår brygga och stig iland direkt på festen. Vill be er observera att vi dock inte får spela musik i vårt etablissemang. Varmt välkomna med er förfrågan.

För offert och bokning, ring 070 200 94 14 eller skicka ett mail till bokning@husmorlisa.se

Matlagningskurser

Här finns ett schema med kurser där du kan lära dig allt från kretsloppstänkande i köket till finare matlagning för fest med vinprovning. Under vår, sommar och höst håller jag också kurser i odling när vi skördar utanför huset. Anmäl dig på bokning@husmorlisa.se eller boka in dig på www.bookatable.se

Festlig och vacker plockmat med utvalda viner

Nästa tillfälle: 24 november 2016 kl 17-21

Vi lagar vacker plockmat för vårens fester. Under kvällen tillagar vi 8 st olika snittar och smårätter som är snygga att sätta fram på bordet för en kul fest. Vi lär oss att dekorera med blommor, örter och små grönsaker. Dessutom går vi igenom lyckade färg- och smakkombinationer samt hur du lockar fram det bästa i varje råvara. Vi gör ett körschema för festen och skapar en behaglig förberedelse så att allt är färdigt när gästerna kommer! Husmor Lisa guidar dig till bra inköp av lokala råvaror samt de bästa råvarorna ur butikernas sortiment. Till rätterna rekommenderar vi viner ur Systembolagets ordinarie sortiment.

 • Pris per person

  Inklusive moms

  495 kr

Släng inte maten – vardagsmatlagning utan svinn och med det nyttiga kvar

Nästa tillfälle: Inget planerat tillfälle

I samarbete med Konsumentföreningen Stockholm har jag skapat en kurs i att laga vardagsmat snabbt och enkelt utan svinn och utan onödiga tillsatser eller kemikalier. Vi lär oss att använda hela råvaran, ta tillvara och laga god mat på rester och skapa ett eget kretslopp i köket. Dessutom får ni recept och lär er att planera vardagsmatlagningen för att spara både på maten, miljön och kassan. Vi pratar också om hur du får i din familj de rätta näringsvärdena över veckan.

Husmor Lisa har bloggat på detta tema i många år och arbetar med en noll-svinn-vision i sin restaurang.

 • Pris per person

  Inklusive moms. Dryck tillkommer

  495 kr

Hipsterpaket

Nästa tillfälle: 22 september 17-21 och 20 oktober 17-21

Nästa tillfälle: 22 september 17-21 och 20 oktober 17-21

Kursen där du lär dig att tillverka din egen korv och alla tillbehör som behövs, från start till mål. Vi gör god korv på lokal gris och vilt med egen kryddblandning från örtagården, röker den på flis från trädgården, kokar egen ketchup och senap och gör andra inläggningar därtill. Vi bakar eget korvbröd. Du lär dig också att brygga öl med en ölprovning. Allt sker här på fina Resarö, endast 35 minuter från city med bil. Välkommen ut i skärgården!

 • Pris per person

  Inklusive kursmaterial och smakprover på öl

  995 kr

Lyxig trerätters middag

Nästa tillfälle: Inget planerat tillfälle

Lär dig att förbereda, tillaga och servera en riktigt lyxig tre-rätters middag. Vi lagar en vacker förrätt baserad på svensk sparris och löjrom, steker en köttbit perfekt och bakar en lyxig dessert. Vi lagar en middag med vårens råvaror men går också igenom förslag på middag för vår, sommar, höst och vinter. Vi dukar tillsammans och tar in dekoration från naturen. Avslutas med att vi äter denna goda eleganta middag tillsammans och får förslag på viner därtill.

Husmor Lisa har bloggat på detta tema i många år och arbetar med en noll-svinn-vision i sin restaurang.

 • Pris per person

  Inklusive mat och kursmaterial. Vinpaket tillkommer.

  895 kr
Jag vill bara tacka dig ännu en gång för vår vistelse hos dig i tisdags. Samtliga deltagare var otroligt imponerade av din mat och inspirerade ditt värdskap och glödande personlighet. Du bjöd på en fantastisk och unik upplevelse som vi sent kommer glömma! – Företagsgäst april 2016