Direkt i mitt godkända restaurangkök kan du handla VECKANS NÄRPRODUCERADE maträtter, tillagade från grunden på lokala råvaror garanterat utan genvägar såsom kemikalier eller tillsatser. Försöker uppdatera här men mest uppdaterad meny finner du om du följer min facebooksida Husmor Lisa fredagsmat – där uppdaterar vi garanterat varje vecka. Inför helger som påsk, midsommar och jul kan du alltid beställa från en lista med goda rätter.
Denna meny gäller påsken 2016, från 21 till 3 april (dock stängt långfredag till och med annandag påsk, hämta före detta).
SMS:a mig på 070 200 94 14 för att se när det passar att hämta. Beställningar tas emot dagen före.
Sill & Lax | Pris: |
Husmors berömda currysill, 280 g (4 port) | 120 kr |
Husmoderns dijonsill med dill, 280 g | 120 kr |
Mormors mors inlagda sill, 280 g | 120 kr |
Saffrans- och honungssill, 280 g | 140 kr |
Husmors champagnesill m löjromsklick, 300 g | 200 kr |
Skagenröra, för ca fyra personer | 400 kr |
Äppelträrökt röding, rökt på Husmors äppelträn (kg) | 500 kr |
Sås på brynt smör och creme fraiche, fläderkapris | 100 kr |
Urval av ovan, fisktallrik ed tillbehör, per portion | 255 kr |
Kalla rätter: | |
Hel rätt: Vit AA-sparris med brynt smörcréme, löjrom och rågbrödskrutong (port) | 295 kr |
Inlagda rödbetor fr Väddö 200g | 80 kr |
Vildandleverpaté m gurka, kapris & konjak (4 port) | 170 kr |
Därtill: ättiksgurka med hemodlade senapsfrö, 280g | 80 kr |
Ramslökspesto i snygg burk m lokal hårdost 110 g | 110 kr |
Inlagda rödisor i hemgjord flädervinäger | 80 kr |
Vaktelägg från Tjärdalen fågel i norra Uppland (12) Kokta/okokta | 80 kr |
Varma rätter: | |
Hel rätt: Vårlammfilet, serveras med rökt potatispuré, friterad kirskål, primörmorrötter, brynta vinkokta lökar, rödvinssky och ramslökspesto | 295 kr |
Hel rätt: Hemrökt ångad röding med vårprimörer, palsternackspuré, sås på havskräfta, vin och grädde | 295 kr |
Vårlammstek, kryddad med Lisas krydd- och blomsterblandning (per port 200 g) | 150 kr |
Köttbullar, lokal fin ekofärs, 18 st | 120 kr |
Konfiterade anklår på Söderslättsanka, per portion | 120 kr |
Tillbehör: rökt potatispuré & bakade morötter, per portion | 90 kr |
Ostar | |
Husmor Lisas blodgrapemarmelad med bourbonvanilj | 90 kr |
Hemgjort smör i rulle | 90 kr |
Äppelträrökt grillost Resarö från Ostmakeriet (kg) | 450 kr |
Påskgodis | |
Dessert: pavlova med lemon curd, tropisk frukt och grädde | 140 kr |
Cognacsfikon till ost eller paté, 220 g | 120 kr |
Agnetas chokladtryffel, 12 st vildhallon och skogsblåbär | 80 kr |
Vit chokladkladdkaka med blodapelsin (hel, ca 10 bitar) | 150 kr |
Passionsfruktsmaränger, en påse | 80 kr |
Lemon curd, burk | 90 kr |
Småkakor, syltkakor och chokladsnitt, en påse | 80 kr |
Hemgjord marsipangodis, en påse | 80 kr |
Utkörning kostar 40 kr och kan förbeställas till Vaxholm/Resarö, boka före 12 samma dag. Leverans inom Stockholm i övrigt kostar 80 kr/milen.
Alltid på fredagar:
Hemgjort snacks-kit . Rotfruktschips, hemgjord dip utan tillsatser, nötter, ostkuber, grönsaksstänger och någon lokalproducerad chark 120 per portion. Minst 4 portioner eller beställning i samband med matbeställning.
De luxe med löjrom och creme fraiche: 295 per portion
Det finns alltid lokala ostar, hemgjord chark, olika mathantverksprodukter som marmelader i säsong, kryddsalt, hemgjord godis, Resaröketchup, rapsolja, äkta balsamico, honungsprodukter och annat att köpa med i gårdsbutiken. Allt efter säsong.
HÄMTA på Ytterbyuddsvägen 29, Resarö mellan 16 och 19. (karta finns under kontakt)
Mail: lisa@husmorlisa.se
SMS: 070 200 94 14 (jag kan sällan ta telefonen för samtal då jag står i köket)
FACEBOOK – du kan följa mig på facebook http://www.facebook.com/HusmorLisasFredagsmat där jag lägger ut veckans rätt senast varje onsdag!
Välkommen!
PRODUKTER – finns ett varierat utbud efter säsong. Kontakta mig för utbud vid varje tillfälle. Vill du beställa mina produkter per postpaket med förskottsbetalning? Skicka ett mail. Nedan är några exempel.
[table id=6 /]