Om Husmor Lisa

Det här är Husmor Lisa

Husmor Lisa är kock som skapar mat efter vad säsongen ger. Lisa odlar egen råvara i trädgården, plockar i skogen och köper från bönder i trakten. Hon lagar välsmakande mat i sitt professionella kök byggt i villan vid vattnet på Resarö i Stockholms skärgård. Lisas familj har alltid ordnat stora middagar.

Husmor Lisa är civilekonom från Handelshögskolan och f d trendanalytikern som bestämde sig för att bli kock. Hon arbetar både som entreprenör och kommunikationskonsult och ägnar sig åt sin passion sedan barnsben – matlagning, odling och säsongens inläggningar från skog och mark. Husmor Lisa engagerar sig i olika projekt i matsverige för att lyfta frågor som råvarukvalitet, att inte slänga mat och att få fram fler kvinnliga kockar.

Lisas utbildningar är:

  • Kökschefsutbildningen, Restaurangakademin
  • Dessertkurs med Daniel Roos
  • Matens kemi, Kristianstads universitet
  • Diplom i HAACP Livsmedelhygien och alkoholservering
  • Diverse ledarskapskurser

20 års erfarenhet som chef och projektledare från PR- och eventbranschen, bland annat chef på Jerry Bergström AB, PR-chef på MTV Networks samt Strategic Director och byråchef på PS Communication. Lisa har gjort sin egen trendstudie Storstadsbarometern i samarbete med Nöjesguiden sedan 2005 och föreläser ofta om mat och trender.

husmorlisa_portratt