Om Husmor Lisa

Det här är Husmor Lisa

Husmor Lisa är kock och krögare som skapar mat efter vad säsongen ger. Lisa odlar egen råvara, köper från bönder i trakten och lagar välsmakande mat i sitt professionella kök byggt i villan på Resarö i Stockholms skärgård.

Husmor Lisa är civilekonom från Handelshögskolan och f d trendanalytikern som bestämde sig för att bli kock. Nu ägnar hon sig åt sin passion sedan barnsben – matlagning, odling och säsongens inläggningar från skog och mark. Husmor Lisa engagerar sig i olika projekt i matsverige för att lyfta frågor som råvarukvalitet, att inte slänga mat och att få fram fler kvinnliga kockar.

Husmor Lisa arbetar också sedan två år som kock på Pontusgruppen och har ett samarbete med Pontus Frithiof. Lisas utbildningar är:

  • Kökschefsutbildningen, Restaurangakademin
  • Dessertkurs med Daniel Roos
  • Matens kemi, Kristianstads universitet
  • Diplom i HAACP Livsmedelhygien och alkoholservering
  • Diverse ledarskapskurser

20 års erfarenhet som chef och projektledare från PR- och eventbranschen, bland annat chef på Jerry Bergström AB, PR-chef på MTV Networks samt Strategic Director och byråchef på PS Communication. Lisa har gjort sin egen trendstudie Storstadsbarometern i samarbete med Nöjesguiden sedan 2005 och föreläser ofta om mat och trender.

husmorlisa_portratt